Bir dönem Adnan Oktar’ın en yakınındaki isimlerden olan, 2018 yılında ise ihbar ve itiraflarıyla Oktar yapılanmasını çökerten isimlerin başında gelen Özkan Mamati, örgütün yeni yapılanmasına ilişkin çok özel bilgiler verdi. Oktar örgütünün büyük darbe aldığını ancak yok olmadığını söyleyen Mamati, Adnan Oktar cezaevine girdikten sonra örgütün nasıl yönetildiğini ve işleyişini anlattı.
Mamati, “Şu an örgütün atanan lideri İbrahim Seral Köprülü. Dışarıda lider olarak Adnan Oktar’a vekaleten o atandı. Altında da 4 kişilik bir imam konseyi kuruldu. Bu dört kişilik imam konseyi firarilerden oluşuyor. Birinin finans, birinin insan kaynağı, birinin davadan, birinin de örgütten şikayetçi olanlarla mücadeleden sorumlu olduğu yönünde duyumlar aldık. Örgütü şu an bu konsey yönetiyor. Konsey, Adnan Oktar ile irtibatı bazı avukatlar üzerinden sağlıyor. Avukatlar her gün Oktar’a gidiyorlar, talimatları alıp konseye iletiyorlar. Adnan Oktar, örgütünü cezaevinden yönetmeye devam ediyor” dedi.

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasını 11 Ocak’ta karara bağlayan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Oktar ile birlikte 14 elebaşına “örgüt yöneticiliği”, “cinsel saldırı”, “çocuğun cinsel istismarı”, “eziyet” gibi birçok suçtan toplamda 9 bin 803 yıl 6’şar ay hapis cezaları vermişti. Mahkeme 236 sanıktan 3’üne beraat verirken, diğer sanıklara da “örgüt üyeliği” ve “cinsel suçlar” başta olmak üzere birçok suçtan ağır cezalar vermiş, örgüt mağdurları mahkemenin kararını ayakta alkışlamıştı. En ağır cezalara çarptırılan ve cezaevinde olan elebaşılar arasında Ulviye Didem Ürer ve Tarkan Yavaş da vardı. Örgütün kadın yapılanmasını Ürer’in yönettiği, erkek grubunun başında da Yavaş’ın olduğu belirtilmiş, bu kişiler örgütün Adnan Oktar’dan sonraki 2 numaralı isimleri olarak gösterilmişti.
Adnan Oktar örgütü nasıl çökertildi, Oktar yapılanması tamamen bitti mi, yeni bir yapılanmaları var mı? Tüm bu soruları ve daha fazlasını, davasının en önemli isimlerinden Özkan Mamati ile konuştuk. Örgütü çökerten kişi olarak bilinen Mamati, örgütün büyük darbe aldığını ancak yok olmadığını söyledi.

İŞTE ÖZKAN MAMATİ’NİN VERDİĞİ ÇOK ÖZEL BİLGİLER!
POLİSLERİ, SAVCILARI KORKUTTULAR
* Geçmişte savcılık ve emniyet aşamalarında rüşvetle, baskıyla dosyaları heba ediyorlardı. 90’lı yıllarda Adnan Oktar hukukun kıymetini, hukukun silah olarak kullanılabileceğini anladı. Çok güçlü bir hukuk yapılanması oluşturdu. Bu nedenle Oktar ile birlikte 10 tane avukat da yargılanıp ceza aldı.
* Adnan Oktar hukuk silahını öyle bir kullandı ki kamuya karşı, polise, ona dava açan savcıya karşı kullandı. 1985’ten 2017 yılına kadar şu mottoyu insanların kafasına soktu; “Bunlara bulaşılmaz, bunlara bulaşan yanar.”
* Biz 2017 Eylül ayında örgütten ayrılıp, mücadeleye başladık. Çıkar çıkmaz bir Instagram hesabı açıp örgütün bütün hücrelerindeki olan biteni diğer hücrelerle olan ilişkileri, örgütün iç yüzünü, her şeyi örgüt üyelerine anlatmaya başladık ve onları uyandırmaya çalıştık. Bu Oktar’ın hiç beklemediği bir şeydi. Benim peşimden 10-15 kişi daha çıktı. Biz örgüte karşı çok ciddi faaliyet yaptık.