Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantı “Eskişehir’in Geleceğin, Geleceğin Eskişehir’i” konu başlığı ile eski devlet Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek’in konuşması ile başladı. Eskişehir tarihi sürecinde aldığı başarılardaki katkılarını ve tecrübelerini aktaran Eski Bakan Dedelek, “Ciddi manada yapılan lobi ile finans olarak hem de başarı olarak katkılarının yatsınamaz olduğu görüldü. Bu sürecin daha kapsamlı şekilde ve tüm ilgililerin olduğu toplantılarının yapılarak sinerjinin oluşması gerekmektedir. Valilikten, belediyelerden, spor kulübünden ve gençlik Spor il müdürlüğünden temsilcilerinde olmalıdır.” şeklinde konuştu.
ETG (Eskişehir Tanıtım Grubu) Başkanı Orhan ARAT, Eskişehir Tanıtım Grubu hakkında ve gelişmelerle ilgili bilgi verdi.
ETG Genel Koordinatör Oral Büyüksarı ise gençlik ve spor konusunda gençlerin kazanılması gerektiğini belirterek, “Gençlerin kötü alışkanları olmaması için spora yönlendirilmesi lazım. Tabii ki bu arada takımların da Eskişehirspor gibi olması için projeler yapılmalıdır. Bu çalıştayda Eskişehirspor için de hayırlı kararlar almak amacındayız. Bu kararların da uygulanması için alınan kararları ilgili kurum, kuruluş, sektör, özel sektör ve yetkililere ulaştıracağız. Burada 2 büyük değer var; taraftar ve iş dünyası. İş dünyası bir araya gelerek, kurumsal bir yapı ile kar eden bir yapı kurmalıdır, Taraftarda buna saygı duyarak, takımlarına sahip çıkmaya devam etmelidir. Taraftarın yönettiği bir kulüpten, iş dünyasının şeffaf yönettiği bir kulüp haline çevirmelidir. Bunun yanında diğer iki alternatifi de kullanarak değerlendirerek eskiden olduğu gibi siyasilerin desteğiyle daha iyi noktalara taşınabilir. Ancak bu sadece bir siyasinin değil partiler üstü davranmalıyız. Örneklere göre el birliği ile bu şehrin markasına sahip çıkmalıyız. Gençleri motivasyon için, spor için ve aidiyet duygusunu geliştirmek, yeni nesillere ES-ES sevgisini aktarmak için bir arada olmak zorundayız. Rahmetli Aydın Arat gibi veya rahmetli Kemal Unakıtan gibi destekle başarıya kavuşur. Bundan 50 yıl önce Mümtaz Zeytinoğlu, Prof. Dr Orhan Oğuz, Aziz Bolel bir araya gelerek hem bir efsane takım yapmışlar. Türkiye’de ilk banka kurmuşlar, ilk üniversiteyi açmışlar. Bugünün temellerini 50 yıl önce atmışlar. Eskişehir her yönden ilk 5 sıradaydı. Bugün ise 26’dan aşağı doğru inişe devam ediyor. Biz de ETG Olarak eski yöneticileri örnek alarak her alanda sinerjiyi oluşturmalı ve 5-10-20 yıllık projelerle sporda ve her konuda şehri geleceğe ve daha iyi yerlere taşımalıyız.” ifadelerini kullandı.
Emekli Vali Kadir Çalışıcı da konuşmasında; “Kamu tarafındayız, idareci tarafında destek olduk. Spor deyince hep futbol geliyor, bir sektör ve sanayii. Sermayedarların gelir kapısı oldu. Altınordu örneği var. Yabancı oynatmadı. Sorumluluk ve yetki olmalı. Kamu desteği olmadan yürümüyor. Kamu da Valilik, Belediyeler , özel teşebbüs ve taraftar ile birlikte örnek modeller alınarak başarı yakalanır. “ dedi.
Toplantı moderatörü Hüsamettin Türkkan bir an önce dernek kurulması ve bu dernek üzerinden tüm çalışmaların başlatması gerektiğini hatırlatarak, “Kısa, orta vadede Eskişehirspor’un olması gerektiği yere gelmesi sağlanmalı. Amatör Klüplerle okulları entegre etmek lazım. Mahallelerde bütçeler oluşturmak lazım. Yanlış harcamalar çok. Bu Kurumsal Dernek ile Kamu Yararlı Dernek statüsü alarak milli emlak , hazine ve belediyelerden yer tahsisi ile kaynak oluşturulur. İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde buna örnekler var ama maalesef Eskişehir bundan mahrum. Galatasaray, Seyrantepe‘de aldı, BJK yer alıyor. İlhan Cavcav Atatürk Orman Çiftliğinden yer aldı ve güçlü Gençlerbirliği’nin doğmasını sağladı. Bu dernek, yoksul öğrencilere sahip çıkacak, aidiyet halkası oluşacak, proje üretilecek, gelir getirecek projeler yapılacak. Şirket kuracak gelir getirecek ve önemlisi kolay para harcanmayacak. Senato gibi görev yapacak.“ şeklinde konuştu.
Eskişehirspor’un duayeni Gazeteci Ali ihsan Sarıçoban kent bilinci içerisinde taraftarlık ruhunu ve bu ruhun yeni jenerasyonlara Z kuşağına aktarılması gerektiğini bunun içinde başarı gerektiğini dile getirdi.
Eskişehirspor’un altyapısından gelen uzun yıllar antrenörlük yapan Serdal Eroy, alt yapının önemi ve bu sayede Eskişehirspor’un bir futbolcu fabrikası haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Mihallıççık Derneği Eski Başkanı Salih Güven konuşmasında, “Marka ve rekabet var. Herkes de takımını şampiyon yapmak istiyor. Mihallıççıkspor’da öyle. Ama Futbol dipsiz kuyu. Ne kadar para atarsan at bitmiyor. Takımlar ve yöneticileri günü kurtarmaya çalışılıyor. O nedenle de finans olarak çöküyor. Ancak kurumsallık ve şeffaflık çok önem arzediyor.“ şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Antrenör Hasan Kula ise EUFA İcra kararı olarak 2028 e kadar mecbur şirket olmak zorunda olduğunu söyledi. Gençlerbirliği İlhan Cavcav, Atatürk Orman Çiftliğinden yer alarak ve Kocaelispor Sefa Sürmen ise kulübün yerinin bir kısmını TOKİ ye satarak kurulma örneği gerçekleştirdiğini ifade etti. Antalya’ya yeni başkan olan daha önce şehrimizde bir firmada 12 yıl genel müdürlük yaptı, şimdi Antalyaspor’a başkan oldu, Eskişehirspor eğer şirket olursa orayı da alabileceğini söyledi.
Oturumu yöneten Eski Devlet Bakanı İ. Yaşar Dedelek, Eskişehirspor için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada her zaman yanında olacaklarını dile getirdi. Toplantıda hazırlanan 15 sayfalık rapor diğer toplantılarda uygulanacak ve maddeler üzerinde çalışmalar yapılacağını söyleyen Dedelek, eski hatıralarını anlatıp örnekleyerek, yeni bir yol çizmek için şehrin değerini ve markasını elbirliği ile gerçek değerine kavuşturmak için hazır olduklarını söyledi. Bu örnek çalışma için E.T.G teşekkür etti.
GÜNDEM
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.